Publikavimo data: 2024-02-04
Prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis receptas
Iš pradžių į šio patiekalo sudėtį buvo įtrauktos tokios pat bulvės: jį sudarė veršienos sluoksnis, bulvės su grybais, sūris ir majonezas. Tačiau laikui bėgant receptas buvo supaprastintas ir sudėtyje liko tik mėsa. Taigi prancūziškoji mėsa su bulvėmis tam tikra prasme yra klasika.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite 100 gramų gabalėliais ir gerai apskrudinkite. Kepdami mėsą naudokite maistinę plėvelę, kad jos nepažeistumėte. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite vidutinio dydžio tarka. Bulves nulupkite ir supjaustykite 5 mm dydžio apskritimais.
Žingsnis 2
Kiaulieną pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Majonezą sumaišykite su grietinėle, garstyčiomis ir tarkuota mocarela.
Žingsnis 5
Bulves pasūdykite ir pabarstykite pipirais, pabarstykite paprika ir džiovintais česnakais.
Žingsnis 6
Į kepimo formą sudėkite kiaulieną, svogūnus ir bulves.
Žingsnis 7
Tolygiai paskirstykite majonezo mišinį ir 30 minučių pašaukite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 8
Pabarstykite mėsą tarkuotu grana padano sūriu ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 9
Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos