Prancūziško stiliaus mėsa receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Prancūziško stiliaus mėsa receptas

"Orlovskio veršiena", "Mėsa kapitono stiliumi", "Naminė mėsa", "Siurprizas", "Diplomatas" - šis patiekalas turi daugybę pavadinimų, tačiau labiausiai atpažįstamas yra "prancūziška mėsa". Iš pradžių šis karštas patiekalas buvo mėsos, bulvių, grybų, svogūnų ir sūrio apkepas. Tačiau pamažu jis buvo supaprastintas: liko tik apkepti mėsos griežinėliai su sūriu, majonezu, svogūnais ir garstyčiomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, kiaušiniai.
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite 100 g gabalėliais ir gerai apskrudinkite. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Svogūną nuplikykite verdančiu vandeniu, kad dirbant su juo akyse nesusidarytų ašarų. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite nepridegantį kepimo indą.

Žingsnis 2

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 2
Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 3

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 3
Kepkite svogūnus įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 4
Majonezą sumaišykite su garstyčiomis.

Žingsnis 5

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 5
Į formą sudėkite kiaulieną, ant viršaus išdėliokite kepintus svogūnus, tolygiai paskirstykite majonezo mišinį ir sūrį. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Žingsnis 6

Prancūziško stiliaus mėsa receptas Žingsnis 6
Patiekite su mėgstamu garnyru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos