Publikavimo data: 2024-02-04
Prancūziško stiliaus mėsa receptas
"Orlovskio veršiena", "Mėsa kapitono stiliumi", "Naminė mėsa", "Siurprizas", "Diplomatas" - šis patiekalas turi daugybę pavadinimų, tačiau labiausiai atpažįstamas yra "prancūziška mėsa". Iš pradžių šis karštas patiekalas buvo mėsos, bulvių, grybų, svogūnų ir sūrio apkepas. Tačiau pamažu jis buvo supaprastintas: liko tik apkepti mėsos griežinėliai su sūriu, majonezu, svogūnais ir garstyčiomis.
Žingsnis 1
Kiaulieną supjaustykite 100 g gabalėliais ir gerai apskrudinkite. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Svogūną nuplikykite verdančiu vandeniu, kad dirbant su juo akyse nesusidarytų ašarų. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros ir paruoškite nepridegantį kepimo indą.
Žingsnis 2
Mėsą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Kepkite svogūnus įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Majonezą sumaišykite su garstyčiomis.
Žingsnis 5
Į formą sudėkite kiaulieną, ant viršaus išdėliokite kepintus svogūnus, tolygiai paskirstykite majonezo mišinį ir sūrį. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 6
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos