Publikavimo data: 2024-03-23
Prancūziško stiliaus mėsa su kukurūzais.
Prancūziška mėsa yra senas rusiškas patiekalas, kurį Aleksejui Orlovui išrado prancūzų virėjas. Pirminis prancūziškos mėsos variantas - tai kepti veršienos gabaliukai su bulvėmis ir grybais bešamelio padaže po sūrio kepurėle. Laikui bėgant patiekalas keitėsi. Pagal šį prancūziško stiliaus receptą ploni jautienos medalionai kepami su svogūnais ir kukurūzais po majonezo ir sūrio kepurėle.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Mėsos gabalėlius apskrudinkite iki 5 mm storio. Mėsą iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno lygiu sluoksniu išdėliokite svogūnus ir ištepkite majonezu.
Žingsnis 5
Ant svogūnų sudėkite mėsą ir taip pat aptepkite ją majonezu.
Žingsnis 6
Ant mėsos sudėkite kukurūzus.
Žingsnis 7
Visą viršų apibarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 8
Pasiųskite mėsą kepti į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 9
Patiekalą papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos