Publikavimo data: 2024-02-04
Prancūziško stiliaus mėsa su malta mėsa receptas
Nusprendėme į klasikinį prancūzišką mėsos patiekalą pažvelgti kitu kampu ir jo pagrindu imti maltą mėsą, o kad jis būtų sotesnis, papildyti jį bulvėmis ir pomidorais. Jei imsitės šio patiekalo, gausite kažką panašaus į troškinį su storu sūrio kepure. Iš karto yra keli privalumai: pirma, nereikia gaišti laiko pjaustant mėsą, antra, nereikia atskirai ruošti garnyro - jis jau yra.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite bulves, supjaustykite jas ir pomidorus nedideliais griežinėliais. Smulkiai sutarkuokite sūrį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 5 minutes, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite faršą ir svogūnus, ant viršaus paskleiskite bulves ir pomidorus, apšlakstykite majonezu ir pabarstykite sūriu. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 4
Patiekite patiekalą karštą, jei norite, pabarstytą žolelėmis.
Kategorijos