Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje

Mėsa, kepta po sūrio plutele, atkeliavo iš prancūzų virtuvės, todėl mūsų šalyje ji tradiciškai vadinama "prancūziškuoju stiliumi". Be sūrio, taip pat galima naudoti prieskonius ir prieskonines žoleles, tai - asmeninio skonio reikalas. Tokį patiekalą galite gaminti šeimai ir svečiams, per įprastą vakarienę ir šventiniam stalui. Bet kokiu atveju apetitą keliantis ir aukso spalvos, išraiškingo skonio patiekalas tinka šiltam, intymiam pokalbiui šeimos ar draugų rate.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir lengvai apskrudinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonais apskritimais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba griežinėliais.

Žingsnis 3

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 3
Mėsos gabalėlius sudėkite į aliejumi pateptą formą. Mėsą aptepkite šiek tiek majonezo.

Žingsnis 4

Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje Žingsnis 4
Išdėliokite svogūnų plunksnas, tada bulvių skilteles. Pagardinkite druska ir pipirais. Aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos