Publikavimo data: 2025-08-16
Išskirtinė prancūziško stiliaus mėsa su bulvėmis orkaitėje
Mėsa, kepta po sūrio plutele, atkeliavo iš prancūzų virtuvės, todėl mūsų šalyje ji tradiciškai vadinama "prancūziškuoju stiliumi". Be sūrio, taip pat galima naudoti prieskonius ir prieskonines žoleles, tai - asmeninio skonio reikalas. Tokį patiekalą galite gaminti šeimai ir svečiams, per įprastą vakarienę ir šventiniam stalui. Bet kokiu atveju apetitą keliantis ir aukso spalvos, išraiškingo skonio patiekalas tinka šiltam, intymiam pokalbiui šeimos ar draugų rate.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir lengvai apskrudinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite plonais apskritimais. Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba griežinėliais.
Žingsnis 3
Mėsos gabalėlius sudėkite į aliejumi pateptą formą. Mėsą aptepkite šiek tiek majonezo.
Žingsnis 4
Išdėliokite svogūnų plunksnas, tada bulvių skilteles. Pagardinkite druska ir pipirais. Aptepkite majonezu ir pabarstykite sūriu. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos