Publikavimo data: 2025-08-17
Išskirtinis triušienos troškinys grietinėlėje ir baltajame vyne su daržovėmis
Triušienos patiekalai turi didelę maistinę vertę, kurią pagrindžia daugybė šios mėsos privalumų. Ji vertinama dėl vitaminų ir mineralinių medžiagų sudėties, dėl kurios ji pirmauja pagal vertinimą ir lenkia kiaulieną, avieną ir jautieną. Be kita ko, tai skanus ir švelnus produktas, svarbiausia jį tinkamai paruošti. Šiame recepte atsižvelgiama į visus niuansus, o rezultatas - išskirtinis patiekalas.
Žingsnis 1
Atskirkite triušieną porcijomis, supilkite alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir sumaišykite dubenyje. Tuomet kepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Dėkite į katilą ar kitą tinkamą troškinimo indą.
Žingsnis 2
Stambiais kubeliais supjaustykite morkas ir salierus ir sudėkite į keptuvę po triušienos. Kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Supilkite vyną į katilą su mėsa, palaikykite ant didelės ugnies be dangčio 2 minutes, kad išgaruotų alkoholis. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu, sudėkite morkas ir salierus ir troškinkite 30 minučių.
Žingsnis 4
Supilkite smulkiai supjaustytą česnaką, įberkite druskos ir troškinkite dar 15 minučių. Tada supilkite grietinėlę, įdėkite lauro lapą ir 30 minučių pašaukite į karštą 160 °C temperatūros orkaitę.
Kategorijos