Keptas triušis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Keptas triušis

Švelni ir skani triušiena yra sveikas dietinis patiekalas, kurį nesunku paruošti. Tačiau kad triušiena taptų tikrai minkšta ir lengvai atsiskirtų nuo kaulų, ją reikia ilgai mirkyti, o tada būtinai marinuoti. Į tai atsižvelkite, kai nuspręsite ruošti mėsą. Kitais atžvilgiais receptas yra paprastas ir prieinamas net pradedančiajam virėjui.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Keptas triušis Žingsnis 1
Mirkykite triušį vandenyje 10-12 valandų, kad pašalintumėte nemalonų kvapą ir nusausintumėte kraujo perteklių. Tada dar 5 valandas mirkykite piene. Taip mėsa taps minkštesnė ir aromatingesnė.

Žingsnis 2

Keptas triušis Žingsnis 2
Apibarstykite mėsą ciberžole ir sudėkite į indą su sojų padažu. Marinuokite 30 minučių.

Žingsnis 3

Keptas triušis Žingsnis 3
Išimkite triušį iš sojų padažo ir leiskite jam nusausėti. Mėsą suvyniokite į foliją, sudėkite į kepimo indą, ant dugno įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Jei mėgstate mėsą su plutele, likus 10 min. iki kepimo atsargiai išvyniokite arba perpjaukite foliją, kad triušiena paruduotų.

Žingsnis 4

Keptas triušis Žingsnis 4
Paruoštą mėsą sudėkite į lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos