Publikavimo data: 2024-03-25
Keptas triušis
Švelni ir skani triušiena yra sveikas dietinis patiekalas, kurį nesunku paruošti. Tačiau kad triušiena taptų tikrai minkšta ir lengvai atsiskirtų nuo kaulų, ją reikia ilgai mirkyti, o tada būtinai marinuoti. Į tai atsižvelkite, kai nuspręsite ruošti mėsą. Kitais atžvilgiais receptas yra paprastas ir prieinamas net pradedančiajam virėjui.
Žingsnis 1
Mirkykite triušį vandenyje 10-12 valandų, kad pašalintumėte nemalonų kvapą ir nusausintumėte kraujo perteklių. Tada dar 5 valandas mirkykite piene. Taip mėsa taps minkštesnė ir aromatingesnė.
Žingsnis 2
Apibarstykite mėsą ciberžole ir sudėkite į indą su sojų padažu. Marinuokite 30 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite triušį iš sojų padažo ir leiskite jam nusausėti. Mėsą suvyniokite į foliją, sudėkite į kepimo indą, ant dugno įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Jei mėgstate mėsą su plutele, likus 10 min. iki kepimo atsargiai išvyniokite arba perpjaukite foliją, kad triušiena paruduotų.
Žingsnis 4
Paruoštą mėsą sudėkite į lėkštę ir papuoškite petražolių lapeliais.
Kategorijos