Publikavimo data: 2024-03-25
Triušis su daržovėmis
Kreminiame padaže troškinta švelni triušiena su lengvu grybų ir prieskonių prieskoniu - kas gali būti skaniau šeimos pietums ar vakarienei? Paruoškite šį patiekalą pagal mūsų receptą ir negalėsite nuo jo atsitraukti. Rinkitės atšaldytą jauno triušio mėsą. Jei ji turi specifinį kvapą, pamirkykite ją šaltame vandenyje per naktį.
Žingsnis 1
Kiekvieną grybą supjaustykite į 4 dalis. Supjaustykite svogūną, bet ne per smulkiai.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite dideliais gabalais. Smulkiai supjaustykite česnaką ir žoleles.
Žingsnis 3
Supjaustykite triušieną vidutinio dydžio gabalėliais. Įkaitinkite katilą ir supilkite augalinį aliejų, tada sudėkite mėsą ir kepkite iš visų pusių 10 minučių.
Žingsnis 4
Į katilą sudėkite svogūnus, česnakus ir morkas, pabarstykite prieskoniais.
Žingsnis 5
Ant viršaus supilkite griežinėliais supjaustytus grybus ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų visus ingredientus.
Žingsnis 6
Uždenkite katilą dangčiu ir troškinkite triušieną su daržovėmis 50-70 minučių.
Žingsnis 7
Sudėkite sveikus vyšninius pomidorus (didelius galima perpjauti per pusę) ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 8
Supilkite grietinėlę ant triušienos ir daržovių, užvirinkite ir dar porą minučių pavirkite. Tada sudėkite šviežias žoleles ir išmaišykite.
Žingsnis 9
Paruoštą patiekalą sudėkite į lėkštę, papuoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis arba vyšniniais pomidoriukais ir mėgaukitės švelniu mėsos su grybais ir daržovėmis skoniu.
Kategorijos