Publikavimo data: 2024-04-14
Itališka lazanija
Italų virtuvė garsėja daugybe skanių patiekalų. Vienas iš jų - lazanija. Klasikinę autentišką lazaniją visai nesunku pasigaminti namuose. Pagrindiniai ingredientai yra malta mėsa, bešamelio padažas, lazanijos tešla ir pomidorų padažas. Produktai išdėliojami sluoksniais ir kepami orkaitėje. Įdarą galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Itališkai lazanijai taip pat svarbu naudoti parmezano sūrį - jis suteiks patiekalui ryškų, sodrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant silpnos ugnies. Įberkite muskato riešuto. Padažą virkite apie 15 minučių, kol jis taps tirštos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į maltą mėsą. Kepkite 7-10 minučių, kol pusiau apkeps, ir supilkite pomidorų padažą. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Į kepimo indą įpilkite kelis šaukštus bešamelio padažo. Ant viršaus uždėkite du lazanijos tešlos lakštus, tada dalį maltos mėsos, truputį tarkuoto parmezano ir kelis šaukštus bešamelio. Taip išdėliokite visus lazanijos sluoksnius. Viršutinį sluoksnį aptepkite padažu ir pabarstykite likusiu parmezanu. Kepkite orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos