Itališka lazanija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Itališka lazanija

Italų virtuvė garsėja daugybe skanių patiekalų. Vienas iš jų - lazanija. Klasikinę autentišką lazaniją visai nesunku pasigaminti namuose. Pagrindiniai ingredientai yra malta mėsa, bešamelio padažas, lazanijos tešla ir pomidorų padažas. Produktai išdėliojami sluoksniais ir kepami orkaitėje. Įdarą galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Itališkai lazanijai taip pat svarbu naudoti parmezano sūrį - jis suteiks patiekalui ryškų, sodrų skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
177 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Itališka lazanija Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame nuolat maišydami pakepinkite miltus. Tada palaipsniui supilkite pieną ir virkite ant silpnos ugnies. Įberkite muskato riešuto. Padažą virkite apie 15 minučių, kol jis taps tirštos konsistencijos.

Žingsnis 2

Itališka lazanija Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite jį į maltą mėsą. Kepkite 7-10 minučių, kol pusiau apkeps, ir supilkite pomidorų padažą. Pagardinkite druska ir pipirais ir troškinkite 10-15 minučių.

Žingsnis 3

Itališka lazanija Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Į kepimo indą įpilkite kelis šaukštus bešamelio padažo. Ant viršaus uždėkite du lazanijos tešlos lakštus, tada dalį maltos mėsos, truputį tarkuoto parmezano ir kelis šaukštus bešamelio. Taip išdėliokite visus lazanijos sluoksnius. Viršutinį sluoksnį aptepkite padažu ir pabarstykite likusiu parmezanu. Kepkite orkaitėje 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos