Publikavimo data: 2025-08-19
Itališka vištiena su salierais ir grybais
Internete galima rasti milijonus vištienos receptų su įvairiais marinatais ir padažais, įvairiais priedais ir priedais. Vertingiausia vištienos dalimi tradiciškai laikomos šlaunelės, nes jas lengviau paruošti nei krūtinėlę, be to, jos yra patogesnės formos, todėl tokį patiekalą galima patiekti net iškyloje po atviru dangumi.
Žingsnis 1
Vištienos blauzdas pamarinuokite druskoje ir pipiruose ir iš abiejų pusių kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol apskrus, maždaug po 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Kol vištiena kepa, smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, o salierą ir saldžiąją papriką - nedideliais griežinėliais. Pievagrybius supjaustykite gana storais griežinėliais.
Žingsnis 3
Siųskite visas supjaustytas daržoves ir grybus pakepinti į vištienos aliejų, viską pakepinkite apie 5 minutes, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir vištienos blauzdas.
Žingsnis 4
Į keptuvę supilkite vištienos sultinį, vyną ir pomidorus su jų sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir virkite apie pusvalandį ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Alyvuoges supjaustykite pusiau, žoleles smulkiai sukapokite peiliu. Viską sudėkite į vištieną ir daržoves, lengvai pabarstykite raudonėliais, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite 5 minutes pastovėti po dangčiu.
Kategorijos