Publikavimo data: 2024-05-25
Itališkas kumpis namuose
Kumpelis - išskirtinis delikatesas iš saulėtosios Italijos. Geros kokybės meistro pagamintas kumpis gali tiesiog pakerėti jūsų skonio receptorius ir priversti įsimylėti jį nuo pat pirmo kąsnio. Naminis kumpis pagal seną itališką receptą būna minkštas, kvapnus ir neįtikėtinai skanus, o aštrios žolelės ir prieskoniai priverčia mėsos skonį atsiskleisti ir sužaisti visiškai naujomis spalvomis.
Žingsnis 1
Pripildykite puodą vandens ir pastatykite ant ugnies. Į verdantį vandenį suberkite rozmariną, baziliką, pusę anyžiaus ir juoduosius pipirus. Taip pat sudėkite stambiai supjaustytą česnaką. Sūrymą virkite 3 minutes ir palikite visiškai atvėsti. Tuo metu kiaulienos nugarinę padėkite į šaldytuvą. Po 3-4 valandų išimkite jį iš šaldytuvo ir visame paviršiuje priklijuokite gvazdikėlių žvaigždutes.
Žingsnis 2
Atvėsusį sultinį perkoškite per sietelį, įberkite virėjo druskos ir jūros druskos. Sūrymą supilkite į specialų švirkštą ir juo įdarykite mėsą. Sudėkite kumpį į puodą su likusiu sūrymu, uždenkite dangčiu, kad mėsa visiškai paskęstų sūryme, ir palikite šaldytuve 24 valandoms. Kas 2 valandas išimkite mėsą iš šaldytuvo ir patrinkite ją rankomis, kad sūrymas geriau pasiskirstytų per skaidulas.
Žingsnis 3
Sudėkite sūdytą kumpį į vamzdinį tvarstį arba kumpio tinklelį, suriškite galus iš abiejų pusių ir pakabinkite kiaulieną vėdinamoje patalpoje, kurios temperatūra 15-17 ℃, 8 valandoms. Tuomet įdėkite mėsą į orkaitę ant grotelių, po kuriomis padėtas indas sultims surinkti, ir kepkite palaipsniui didindami temperatūrą nuo 50 ℃ iki 80 ℃ apie 8 valandas. Tuo pat metu paties kumpio temperatūra neturėtų viršyti 75 ℃. Dėkite kumpį į šaldytuvą 8-10 valandų.
Kategorijos