Itališki koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Itališki koldūnai

Iš pradžių koldūnai buvo neturtingųjų maistas, nes buvo gaminami iš pigių produktų. Vėliau jų paragavo ir kiti gyventojai, o po to šis patiekalas išgarsėjo visame pasaulyje. Šie tešlos gabalėliai gali būti ne tik priedas prie sriubos, bet ir atskiras skanėstas. Koldūnai iš Italijos yra patiekalas, kurio pagrindą sudaro bulvės. Įdomu tai, kad pačioje šalyje jie vadinami "gnocchi". Itališki koldūnai paprastai patiekiami ketvirtadieniais kaip pirmasis patiekalas su pesto ir parmezanu.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Itališki koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutrinkite virtas bulves į tyrę. Paruoštą paviršių pabarstykite miltais, sudėkite į juos bulves ir įmuškite kiaušinį. Užminkykite bulvių tešlą. Tešlą iškočiokite ir padalykite į gabalėlius. Šiek tiek miltų užbarstykite ant audinio ir išdėliokite koldūnus.

Žingsnis 2

Itališki koldūnai Žingsnis 2
Paruoškite gnocchi. Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite gnocchi, kol jie iškils į paviršių. Tada perkelkite juos į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, kviečių patiekalai, koldūnai, receptų knyga

Kategorijos