Publikavimo data: 2024-05-20
Itališki koldūnai
Iš pradžių koldūnai buvo neturtingųjų maistas, nes buvo gaminami iš pigių produktų. Vėliau jų paragavo ir kiti gyventojai, o po to šis patiekalas išgarsėjo visame pasaulyje. Šie tešlos gabalėliai gali būti ne tik priedas prie sriubos, bet ir atskiras skanėstas. Koldūnai iš Italijos yra patiekalas, kurio pagrindą sudaro bulvės. Įdomu tai, kad pačioje šalyje jie vadinami "gnocchi". Itališki koldūnai paprastai patiekiami ketvirtadieniais kaip pirmasis patiekalas su pesto ir parmezanu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sutrinkite virtas bulves į tyrę. Paruoštą paviršių pabarstykite miltais, sudėkite į juos bulves ir įmuškite kiaušinį. Užminkykite bulvių tešlą. Tešlą iškočiokite ir padalykite į gabalėlius. Šiek tiek miltų užbarstykite ant audinio ir išdėliokite koldūnus.
Žingsnis 2
Paruoškite gnocchi. Verdančiame pasūdytame vandenyje virkite gnocchi, kol jie iškils į paviršių. Tada perkelkite juos į lėkštę.
Kategorijos