Publikavimo data: 2025-08-20
Itin traškūs marinuoti kopūstai su burokėliais ir morkomis
Skanūs ir sveiki marinuoti kopūstai su burokėliais ir morkomis bus paruošti valgyti per 5 valandas. Jei paliksite jį marinuotis kelias dienas kambario temperatūroje, jis taps dar traškesnis. Rinkitės sodrios spalvos burokėlius - jie suteiks patiekalui ryškumo. Marinuotus kopūstus šaldytuve galima laikyti 2-3 savaites. Tai puikus užkandis prie mėsos, bulvių, košės.
Žingsnis 1
Burokėlius ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais, o kopūstus - stambiais kubeliais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Sudėkite morkas, burokėlius ir česnakus, išmaišykite ir sudėkite į stiklinį stiklainį arba plastikinį maisto indą, gerai užspauskite daržoves.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Atskirame inde sumaišykite druską, cukrų, actą ir 1,5 litro verdančio vandens, maišykite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite karštu marinatu, ant viršaus uždėkite svorį, kad daržovės būtų visiškai apsemtos sūrymu. Marinuokite kambario temperatūroje. Marinatas bus paruoštas per 4 valandas. Galima palikti marinuotis kelias dienas. Paragaukite ir ieškokite jums patinkančio skonio.
Kategorijos