Publikavimo data: 2024-09-14
Jakutijos žąsis
Jakutų virtuvėje yra daug nuostabių receptų, kuriuos pagrįstai galima vadinti egzotiškais. Rekomenduojame pasigaminti jakutų žąsį! Šį patiekalą galite drąsiai patiekti ant naujametinio ar kalėdinio stalo - svečiai bus sužavėti švelnia ir aromatinga paukščio mėsa, o tokie ingredientai kaip spanguolės ir cinamonas suteiks subtilaus skonio. Kaip garnyras puikiai tiks keptos daržovės arba šakniavaisiai.
Žingsnis 1
Verdančiame vandenyje ištirpinkite šiek tiek cukraus ir druskos, įdėkite lauro lapą, gvazdikėlius, česnaką. Virkite, kol užvirs, tada perkoškite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada švirkštu į žąsies mėsą įšvirkškite marinato. Palikite marinuotis kelias valandas. Tada žąsies skerdeną įdėkite į rankovę ir įdėkite į 120 laipsnių temperatūros orkaitę 3 valandoms. Tada žąsį išimkite, išpilkite riebalus į lėkštę arba keptuvę ir palikite paukštį kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Riebalus atskieskite vandeniu ir gautame mišinyje virkite pomidorus, morkas ir bulves, kol suminkštės. Jei pomidorus norite patiekti kaip visišką garnyrą, po 1-2 minučių virimo išimkite juos iš puodo.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą žąsiai. Paruoškite sirupą: užvirinkite 300 ml vandens, įberkite druskos, cukraus, cinamono, lauro lapų ir spanguolių. Galiausiai įpilkite vandeniu atskiesto krakmolo ir gerai išmaišykite. Kai padažas sutirštės, palikite atvėsti.
Žingsnis 4
Aptepkite žąsį sviestu ir pašaukite į 200-220 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių, kad paruduotų. Į didelę lėkštę sudėkite daržoves ir ant viršaus uždėkite žąsį. Patiekalas paruoštas!
Kategorijos