Jakutijos žąsis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Jakutijos žąsis

Jakutų virtuvėje yra daug nuostabių receptų, kuriuos pagrįstai galima vadinti egzotiškais. Rekomenduojame pasigaminti jakutų žąsį! Šį patiekalą galite drąsiai patiekti ant naujametinio ar kalėdinio stalo - svečiai bus sužavėti švelnia ir aromatinga paukščio mėsa, o tokie ingredientai kaip spanguolės ir cinamonas suteiks subtilaus skonio. Kaip garnyras puikiai tiks keptos daržovės arba šakniavaisiai.
Gaminimo laikas
5900 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
347 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jakutijos žąsis Žingsnis 1
Verdančiame vandenyje ištirpinkite šiek tiek cukraus ir druskos, įdėkite lauro lapą, gvazdikėlius, česnaką. Virkite, kol užvirs, tada perkoškite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada švirkštu į žąsies mėsą įšvirkškite marinato. Palikite marinuotis kelias valandas. Tada žąsies skerdeną įdėkite į rankovę ir įdėkite į 120 laipsnių temperatūros orkaitę 3 valandoms. Tada žąsį išimkite, išpilkite riebalus į lėkštę arba keptuvę ir palikite paukštį kambario temperatūroje.

Žingsnis 2

Jakutijos žąsis Žingsnis 2
Riebalus atskieskite vandeniu ir gautame mišinyje virkite pomidorus, morkas ir bulves, kol suminkštės. Jei pomidorus norite patiekti kaip visišką garnyrą, po 1-2 minučių virimo išimkite juos iš puodo.

Žingsnis 3

Jakutijos žąsis Žingsnis 3
Paruoškite padažą žąsiai. Paruoškite sirupą: užvirinkite 300 ml vandens, įberkite druskos, cukraus, cinamono, lauro lapų ir spanguolių. Galiausiai įpilkite vandeniu atskiesto krakmolo ir gerai išmaišykite. Kai padažas sutirštės, palikite atvėsti.

Žingsnis 4

Jakutijos žąsis Žingsnis 4
Aptepkite žąsį sviestu ir pašaukite į 200-220 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių, kad paruduotų. Į didelę lėkštę sudėkite daržoves ir ant viršaus uždėkite žąsį. Patiekalas paruoštas!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos