Publikavimo data: 2024-02-04
Jambalaya receptas
Jambalaya dar vadinama Luizianos paella, nes ją išrado ispanų kolonistai. Luizianoje jie negalėjo gaminti taip mėgstamos paeljos, nes neturėjo šafrano, todėl jambalaya tapo savotiška paeljos kopija, bet iš turimų produktų. Dar viena džambalajos ypatybė - ji paprastai būna aštresnė už ispaniškąjį prototipą.
Žingsnis 1
Svogūną, česnaką, salierą ir pipirus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite jame vištienos filė, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek aliejaus ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, česnaką, salierą, pipirus, aitriąją papriką ir druską.
Žingsnis 4
Į gilią keptuvę supilkite likusį aliejų ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite ryžius. Tada į ryžius sudėkite dešreles ir vištienos filė, supilkite sultinį ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 5
Perdėkite daržoves į ryžius ir virkite dar 5 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir patiekite.
Kategorijos