Jambalaya receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jambalaya receptas

Jambalaya dar vadinama Luizianos paella, nes ją išrado ispanų kolonistai. Luizianoje jie negalėjo gaminti taip mėgstamos paeljos, nes neturėjo šafrano, todėl jambalaya tapo savotiška paeljos kopija, bet iš turimų produktų. Dar viena džambalajos ypatybė - ji paprastai būna aštresnė už ispaniškąjį prototipą.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
21 g
Alergenai: Maisto papildai, Salierai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jambalaya receptas Žingsnis 1
Svogūną, česnaką, salierą ir pipirus supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Jambalaya receptas Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite jame vištienos filė, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Jambalaya receptas Žingsnis 3
Kitoje keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek aliejaus ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, česnaką, salierą, pipirus, aitriąją papriką ir druską.

Žingsnis 4

Jambalaya receptas Žingsnis 4
Į gilią keptuvę supilkite likusį aliejų ir ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite ryžius. Tada į ryžius sudėkite dešreles ir vištienos filė, supilkite sultinį ir troškinkite 20 minučių.

Žingsnis 5

Jambalaya receptas Žingsnis 5
Perdėkite daržoves į ryžius ir virkite dar 5 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos