Publikavimo data: 2025-08-16
Jautiena ant avokadų pagalvės
Jautiena ant avokadų - sultingas restorano lygio patiekalas, kurį lengva paruošti namuose. Jo skonis tiesiogiai priklauso nuo kepsnio kokybės, todėl svarbu atkreipti dėmesį į mėsos pasirinkimą. Jautienos spalva turėtų būti vienoda ir ne per tamsi. Taip pat svarbu, kad ant jos nebūtų dryžių ir mėlynių. Geriausia pirmenybę teikti šviežiam, nemarinuotam gabalui, nes prieskoniai gali užgožti nemalonų nekokybiškų produktų kvapą.
Žingsnis 1
Marinuokite jautieną. Balzaminį actą sumaišykite su smulkintu česnaku ir citrinos sultimis, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite mėsą į dubenį su marinatu, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Mėsą supjaustykite į dvi dalis. Apkepkite jautieną po 3 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių pagalvėlę. Į lėkštę sudėkite nuluptą avokadą ir sutrinkite šakute. Įpilkite citrinos sulčių, druskos ir pipirų ir išmaišykite. Ant viršaus sudėkite virtą jautieną.
Kategorijos