Publikavimo data: 2024-03-31
Jautiena folijoje
Verta pripažinti, kad, atsiradus kepimui skirtai folijai, mėsos kepimo orkaitėje procesas tapo daug paprastesnis. Net tokia sudėtinga mėsa kaip jautiena, kuri kepant dažnai būna sausa ir kieta, su folija tampa minkšta ir švelni. Geriausiai kepimui tinka tokios jautienos dalys kaip nugarinė, mentė ir krūtininė. Paruoštą mėsą galima patiekti ir šaltą, ir karštą. Karšta jautiena patiekiama su daržovių garnyrais, o šalta jautiena naudojama užkandžiams ir sumuštiniams.
Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus.
Žingsnis 2
Įtrinkite mėsos gabalą druska ir pipirais, įmerkite į marinatą ir palikite dvi valandas marinuotis šaldytuve.
Žingsnis 3
Uždenkite jautieną dvigubu folijos lakštu ir sudėkite mėsą į kepimo indą.
Žingsnis 4
Pašaukite mėsą į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 80 minučių. Praėjus 15-20 minučių nuo kepimo pradžios, sumažinkite temperatūros režimą iki 200 laipsnių. Paruoštą jautieną supjaustykite griežinėliais ir patiekite į stalą. Gero apetito!
Kategorijos