Jautiena folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Jautiena folijoje

Verta pripažinti, kad, atsiradus kepimui skirtai folijai, mėsos kepimo orkaitėje procesas tapo daug paprastesnis. Net tokia sudėtinga mėsa kaip jautiena, kuri kepant dažnai būna sausa ir kieta, su folija tampa minkšta ir švelni. Geriausiai kepimui tinka tokios jautienos dalys kaip nugarinė, mentė ir krūtininė. Paruoštą mėsą galima patiekti ir šaltą, ir karštą. Karšta jautiena patiekiama su daržovių garnyrais, o šalta jautiena naudojama užkandžiams ir sumuštiniams.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
171 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Garstyčios, glitimo turintys grūdai, soja
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Jautiena folijoje Žingsnis 1
Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus.

Žingsnis 2

Jautiena folijoje Žingsnis 2
Įtrinkite mėsos gabalą druska ir pipirais, įmerkite į marinatą ir palikite dvi valandas marinuotis šaldytuve.

Žingsnis 3

Jautiena folijoje Žingsnis 3
Uždenkite jautieną dvigubu folijos lakštu ir sudėkite mėsą į kepimo indą.

Žingsnis 4

Jautiena folijoje Žingsnis 4
Pašaukite mėsą į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę 80 minučių. Praėjus 15-20 minučių nuo kepimo pradžios, sumažinkite temperatūros režimą iki 200 laipsnių. Paruoštą jautieną supjaustykite griežinėliais ir patiekite į stalą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos