Publikavimo data: 2024-02-04
Jautiena Jautienos Stroganoff receptas
Grafas Aleksandras Grigorjevičius Stroganovas, be kita ko, taip pat garsėjo tuo, kad labai mėgo jautieną. Senatvėje jam pasidarė sunku valgyti kietą mėsą, tačiau jis negalėjo jos atsisakyti. Todėl jo asmeninis virėjas sugalvojo jam patiekalą iš keptuvėje keptų nedidelių jautienos gabalėlių. Pagal tą patį prancūzų šefo receptą galėsite pasigaminti gardų klasikinį jautienos stroganoffą.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną. Paimkite keptuvę storomis, aukštomis sienelėmis.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite ilgomis juostelėmis, tada supjaustykite 4-5 cm griežinėliais (pageidautina vienodo storio) ir pridėkite prie svogūnų.Prieš pat kepimą jautienos neplaukite, nes net ir servetėle bus sunku pašalinti drėgmės perteklių. Mėsą kepimui paruoškite iš anksto.
Žingsnis 3
Viską kepkite ant didelės ugnies, retkarčiais pamaišydami, tada suberkite miltus ir kepkite dar 3 minutes, vis pamaišydami.
Žingsnis 4
Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite grietinę ir greitai išmaišykite. Jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens. Sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių, kol suminkštės.
Kategorijos