Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa

Prancūziška mėsa yra pagrindinis karštasis patiekalas daugelyje šventinių pobūvių. Klasikinio recepto pagrindas - kiauliena, bet ją galima pakeisti jautiena. Svarbiausia mėsą gerai išmušti, kad ji būtų minkšta ir greitai iškeptų. Sultingumo jautienai prancūziško stiliaus mėsai suteikia pomidorai ir sūris. Šis ingredientų derinys patiks visų be išimties svečių skoniui. Dar vienas šio patiekalo privalumas - paprastas paruošimas: prancūziško stiliaus mėsa kepama orkaitėje.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 2
Jautieną apskrudinkite peilio galu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Majonezą sumaišykite su per spaudiklį išspaustu česnaku ir padažu aptepkite mėsą.

Žingsnis 3

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 3
Uždenkite formą kepimo folija. Ant jos sudėkite mėsą, tada pomidorus. Ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Galiausiai patiekalą užpilkite majonezu.

Žingsnis 4

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 4
Kepkite prancūzišką mėsą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.

Žingsnis 5

Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, paukštienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, prancūziško stiliaus mėsa, receptų knyga, prancūziško stiliaus mėsa su pomidorais, vištienos vakarienė, prancūziško stiliaus mėsa su sūriu

Kategorijos