Publikavimo data: 2025-08-18
Jautiena Prancūziško stiliaus mėsa
Prancūziška mėsa yra pagrindinis karštasis patiekalas daugelyje šventinių pobūvių. Klasikinio recepto pagrindas - kiauliena, bet ją galima pakeisti jautiena. Svarbiausia mėsą gerai išmušti, kad ji būtų minkšta ir greitai iškeptų. Sultingumo jautienai prancūziško stiliaus mėsai suteikia pomidorai ir sūris. Šis ingredientų derinys patiks visų be išimties svečių skoniui. Dar vienas šio patiekalo privalumas - paprastas paruošimas: prancūziško stiliaus mėsa kepama orkaitėje.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Jautieną apskrudinkite peilio galu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Majonezą sumaišykite su per spaudiklį išspaustu česnaku ir padažu aptepkite mėsą.
Žingsnis 3
Uždenkite formą kepimo folija. Ant jos sudėkite mėsą, tada pomidorus. Ant viršaus pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu. Galiausiai patiekalą užpilkite majonezu.
Žingsnis 4
Kepkite prancūzišką mėsą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą patiekite karštą.
Kategorijos