Publikavimo data: 2025-08-19
Jautiena su daržovėmis
Norėdami paruošti jautieną su maišytomis daržovėmis, visus ingredientus turite kepti wok keptuvėje įkaitintame aliejuje, nuolat maišydami ir net pamaišydami. Tai tipiškas kinų virtuvės maisto gaminimo būdas, išsaugantis sveikąsias savybes, ingredientų šviežumą ir skonį. Jautieną reikia supjaustyti plonais griežinėliais ir marinuoti, kad užtektų kelių minučių intensyvaus kepimo, nes pats gaminimo procesas yra labai greitas ir intensyvus.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos gabalėlius užpilkite sojų padažu, citrinos sultimis ir česnaku. Gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, ant didelės ugnies nuolat maišydami 5 min. kepkite mėsą. Perkelkite mėsą į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite likusį augalinį aliejų. Pakepinkite šparagines pupeles 2 minutes, sudėkite grybus ir imbierą. Kruopščiai išmaišykite, kepkite dar 3 min. ant didelės ugnies, dažnai maišydami. Sudėkite paprikas ir aitriąsias paprikas, kepkite dar 2 min.
Žingsnis 3
Užvirinkite patiekalą. Sumaišykite krakmolą su jautienos sultiniu ir obuolių actu. Grąžinkite mėsą į keptuvę ir supilkite sultinį. Kruopščiai išmaišykite ir virkite dar 2 minutes.
Kategorijos