Jautiena su džiovintomis slyvomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Jautiena su džiovintomis slyvomis

Vienas iš įdomių, o gal net šventinių patiekalo variantų. Jei nesate bandę tokio originalaus guliašo varianto ir mėsos bei džiovintų slyvų derinio - būtinai išbandykite. Paruošti jautieną pagal šį receptą yra paprasčiau, nei gali pasirodyti.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
85 min.
Kalorijos
130 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.87/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Jautiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 1
Nuplaukite džiovintas slyvas ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Smulkiai supjaustykite jautieną ir kepkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies, kol paruduos.

Žingsnis 2

Jautiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 2
Perkelkite mėsą į katilą. Supilkite vyną į keptuvę, kurioje kepė mėsa, leiskite jam minutę užvirti ir supilkite į mėsą.

Žingsnis 3

Jautiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 3
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnų žiedus, kol taps permatomi, sudėkite tarkuotas morkas, po minutės - pomidorų pastą. Kepkite 1-2 minutes ir sudėkite į keptuvę su mėsa bei vynu.

Žingsnis 4

Jautiena su džiovintomis slyvomis Žingsnis 4
Troškinkite 45 minutes. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.

Žingsnis 5

Slyvas nusausinkite, užpilkite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę ir sudėkite į mėsą. druskos pagal skonį, pipirų. Tada troškinkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos