Publikavimo data: 2025-08-18
Jautiena su džiovintomis slyvomis
Vienas iš įdomių, o gal net šventinių patiekalo variantų. Jei nesate bandę tokio originalaus guliašo varianto ir mėsos bei džiovintų slyvų derinio - būtinai išbandykite. Paruošti jautieną pagal šį receptą yra paprasčiau, nei gali pasirodyti.
Žingsnis 1
Nuplaukite džiovintas slyvas ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Smulkiai supjaustykite jautieną ir kepkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies, kol paruduos.
Žingsnis 2
Perkelkite mėsą į katilą. Supilkite vyną į keptuvę, kurioje kepė mėsa, leiskite jam minutę užvirti ir supilkite į mėsą.
Žingsnis 3
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnų žiedus, kol taps permatomi, sudėkite tarkuotas morkas, po minutės - pomidorų pastą. Kepkite 1-2 minutes ir sudėkite į keptuvę su mėsa bei vynu.
Žingsnis 4
Troškinkite 45 minutes. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
Žingsnis 5
Slyvas nusausinkite, užpilkite verdančiu vandeniu, perpjaukite per pusę ir sudėkite į mėsą. druskos pagal skonį, pipirų. Tada troškinkite dar 30 minučių.
Kategorijos