Publikavimo data: 2024-06-15
Jautiena su svarainiais
Tradiciškai svarainiai naudojami uogienėms ir drebučiams gaminti, gardžiai želė ir svarainių į kompotus. Tačiau svarainiai puikiai tinka ne tik desertams, bet ir mėsos patiekalams. Pavyzdžiui, su prinokusių svarainių gabalėliais galima troškinti jautieną, taip suteikiant jai malonų saldų skonį. Cidonijos yra gana kietas vaisius, todėl jas galima ilgai troškinti kartu su mėsa grietinės ir pomidorų pastos padaže, tačiau jos neišvirs į tyrę.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną - mažais kubeliais. Supjaustykite svarainius mažais kubeliais. Atskirame inde sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į įkaitintą keptuvę sudėkite jautieną ir svogūnus, įberkite druskos, pipirų ir kepkite ant vidutinės ugnies 7-8 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada į mėsą sudėkite svarainių gabalėlius ir kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Troškinkite jautieną ir svarainius. Mėsą ir svarainius užpilkite grietinės ir pomidorų pastos padažu, įberkite džiovintų rozmarinų ir raudonėlių ir gerai išmaišykite. Į puodą supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite patiekalą. Tada uždengkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite jautieną su svarainiais 1,5 valandos, stebėdami, kad skystis neišvirtų, ir prireikus įpilkite vandens.
Kategorijos