Publikavimo data: 2024-06-22
Jautiena su svarainiais ir žolelėmis
Jautiena yra pagrindinė daugelio žmonių mitybos raciono dalis. Joje yra daug naudingų medžiagų. Jautiena dėl geležies didina hemoglobino kiekį, dėl mineralinių medžiagų stiprina imunitetą ir yra naudinga sąnariams, nes turi kolageno. Jautiena yra gana kieta mėsa dėl raumeninio audinio, todėl, norint, kad ji būtų minkšta ir pagreitėtų kepimo procesas, rekomenduojama prieš tai ją palaikyti marinate arba kepimo metu įdėti vaisių, kurie dėl vaisiuose esančių rūgščių padeda skaidyti skaidulas.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą ir svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant didelės ugnies kepkite jautienos gabalėlius, kol taps traškūs. Į mėsą sudėkite svogūnus. Kepkite maišydami, kol svogūnai paruduos. Į mėsą ir svogūnus įpilkite verdančio vandens, kad jis visiškai apsemtų mėsą. Pagardinkite druska. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite jautienos troškinį su svarainiais. Į mėsą įdėkite smulkintų svarainių. Pagal skonį pabarstykite pipirais. Išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite dar 30 minučių, kol išvirs.
Kategorijos