Publikavimo data: 2024-05-19
Jautiena sūryme
Buzhenina sūryme yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Jį galite pasigaminti namuose pagal paprastą receptą. Druska yra pagrindinis komponentas, kuris kepant mėsai suteikia sodrų skonį. Kad sūrymas būtų ne per sūrus, bet aštrus ir aromatingas, reikia pridėti prieskonių ir prieskoninių žolelių. Patiekalui paruošti geriau rinktis kiaulienos mėsą, kumpį arba krūtinę.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Susmulkinkite kalendrą ir pipirus trintuve. Visus sūrymui skirtus prieskonius, česnaką ir lauro lapą sudėkite į gilų indą. Supilkite 1 litrą vandens ir išmaišykite, kad druska ištirptų.
Žingsnis 2
Pasūdykite mėsą. Įdėkite mėsą į sūrymą taip, kad vanduo ją visiškai apsemtų. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaulieną kepti. Sumaišykite pomidorų pastą ir aliejų ir išmaišykite. Išimkite mėsą iš sūrymo, aptepkite iš visų pusių. Suvyniokite į foliją ir sandariai užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Iškepkite kiaulieną. Mėsą, suvyniotą į foliją, sudėkite ant kepimo skardos ir 60 minučių pašaukite į iki 180-190 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Tada atsargiai atidarykite foliją, supilkite iš mėsos susidariusius riebalus ir kepkite dar 15 minučių, kol paruduos.
Kategorijos