Publikavimo data: 2024-06-22
Jautiena svogūnų padaže
Jautienos mėsą nėra lengva paruošti, nes labai dažnai, nepaisant iš pažiūros ilgo ir tinkamo gaminimo, ji gali pasirodyti sausa ir kieta. Noriu jums pasiūlyti tokį gaminimo variantą, su kuriuo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Šiuo atveju mėsa bus minkšta, švelni, sultinga ir tirpstanti burnoje. Visa recepto paslaptis slypi svogūnuose, nes būtent dėl jų mėsa bus tokia skani, kaip aprašiau pirmiau. Nesijaudinkite dėl didelio svogūnų kiekio, nes kepimo metu jie pavirs į tyrę panašiu padažu.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus.
Žingsnis 2
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jautieną supjaustykite nedideliais maždaug 1,5-2 cm storio griežinėliais.
Žingsnis 3
Kiekvieną gabalėlį suplakite virtuviniu plaktuvu.
Žingsnis 4
Išmuštą mėsą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite po kelis griežinėlius ir kepkite ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Taip reikės apkepti visus jautienos gabalėlius.
Žingsnis 6
Kol mėsa kepa, supjaustykite svogūną pusžiedžiais.
Žingsnis 7
Iškepę visą mėsą, sudėkite ją į tą pačią keptuvę sluoksniais, sumaišytus su smulkintais svogūnais.
Žingsnis 8
Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir troškinkite mėsą su svogūnais 60-75 minutes.
Žingsnis 9
Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų petražolių.
Kategorijos