Jautiena svogūnų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Jautiena svogūnų padaže

Jautienos mėsą nėra lengva paruošti, nes labai dažnai, nepaisant iš pažiūros ilgo ir tinkamo gaminimo, ji gali pasirodyti sausa ir kieta. Noriu jums pasiūlyti tokį gaminimo variantą, su kuriuo gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Šiuo atveju mėsa bus minkšta, švelni, sultinga ir tirpstanti burnoje. Visa recepto paslaptis slypi svogūnuose, nes būtent dėl jų mėsa bus tokia skani, kaip aprašiau pirmiau. Nesijaudinkite dėl didelio svogūnų kiekio, nes kepimo metu jie pavirs į tyrę panašiu padažu.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus.

Žingsnis 2

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 2
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Jautieną supjaustykite nedideliais maždaug 1,5-2 cm storio griežinėliais.

Žingsnis 3

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 3
Kiekvieną gabalėlį suplakite virtuviniu plaktuvu.

Žingsnis 4

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 4
Išmuštą mėsą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 5

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 5
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite po kelis griežinėlius ir kepkite ant didelės ugnies po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Taip reikės apkepti visus jautienos gabalėlius.

Žingsnis 6

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 6
Kol mėsa kepa, supjaustykite svogūną pusžiedžiais.

Žingsnis 7

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 7
Iškepę visą mėsą, sudėkite ją į tą pačią keptuvę sluoksniais, sumaišytus su smulkintais svogūnais.

Žingsnis 8

Jautiena svogūnų padaže Žingsnis 8
Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir troškinkite mėsą su svogūnais 60-75 minutes.

Žingsnis 9

Baigiant kepti, ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų petražolių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos