Jautiena želė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Jautiena želė

Jautiena drebučiuose yra tradicinis šventinis rusų virtuvės patiekalas. Jam paruošti prireiks laiko. Jautienos drebučiams rinkitės minkštą filė. Jautiena turi būti sodrios raudonos spalvos. Ant pasenusios nurodyti rudą atspalvį ir pilkus riebalus. Palieskite mėsą: pjūvis turi būti beveik sausas ir nelipti prie rankų. Želatiną galima imti birią arba lakštinę želatiną proporcingai receptui.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.45/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautiena želė Žingsnis 1
Paruoškite želatinos pagrindą. Išmirkykite želatiną 100 ml vandens. Išbrinkusią želatiną supilkite į sultinį ir užvirinkite. Į formeles plonu sluoksniu supilkite sultinį ir želatiną ir palikite sustingti apie 20 minučių.

Žingsnis 2

Jautiena želė Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Virtas morkas supjaustykite kubeliais arba žiedynais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 10 minučių marinuokite acte. Virtą jautieną supjaustykite plonais griežinėliais. Išdėliokite daržoves ant želė sluoksnio, išdėliokite petražolių lapelius.

Žingsnis 3

Jautiena želė Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Daržoves ir žoleles užpilkite antruoju sultinio sluoksniu. Palikite 20 minučių sustingti. Išdėliokite jautieną formelėse. Jautieną užpilkite likusiu sultiniu. Palikite šaldytuve 1 valandai sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos