Publikavimo data: 2024-04-05
Jautiena želė
Jautiena drebučiuose yra tradicinis šventinis rusų virtuvės patiekalas. Jam paruošti prireiks laiko. Jautienos drebučiams rinkitės minkštą filė. Jautiena turi būti sodrios raudonos spalvos. Ant pasenusios nurodyti rudą atspalvį ir pilkus riebalus. Palieskite mėsą: pjūvis turi būti beveik sausas ir nelipti prie rankų. Želatiną galima imti birią arba lakštinę želatiną proporcingai receptui.
Žingsnis 1
Paruoškite želatinos pagrindą. Išmirkykite želatiną 100 ml vandens. Išbrinkusią želatiną supilkite į sultinį ir užvirinkite. Į formeles plonu sluoksniu supilkite sultinį ir želatiną ir palikite sustingti apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Virtas morkas supjaustykite kubeliais arba žiedynais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 10 minučių marinuokite acte. Virtą jautieną supjaustykite plonais griežinėliais. Išdėliokite daržoves ant želė sluoksnio, išdėliokite petražolių lapelius.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Daržoves ir žoleles užpilkite antruoju sultinio sluoksniu. Palikite 20 minučių sustingti. Išdėliokite jautieną formelėse. Jautieną užpilkite likusiu sultiniu. Palikite šaldytuve 1 valandai sustingti.
Kategorijos