Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos ežiai
Ežiukai su jautiena yra sotus pagrindinis patiekalas. Didelė maltos jautienos maistinė vertė ir mažas kalorijų kiekis leidžia iš jos paruošti sveikus ir dietinius pietus bei vakarienę. Kad jautiena būtų sultinga, liesą jautieną geriau maišyti su malta kiauliena, lašiniais arba daržovėmis, ir būtinai bent du kartus susmulkinti mėsmale su antgaliu su mažiausiomis skylutėmis. Labiau tinka apvaliagrūdžiai ryžiai, nes juose gausu krakmolo ir jie lengvai sugeria drėgmę, tvirtai ją sulaikydami.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 3 minutes pakepinkite svogūnus. Sumaišykite faršą, ryžius, svogūnus, druską ir vištienos kiaušinį.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus, apvoliokite juos miltuose ir sudėkite į kepimo indą. Kepkite orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą ir virkite ežius, kol suminkštės. Keptuvėje 30 sekundžių pakepinkite miltus. Sudėkite sviestą ir druską ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami plaktuvu supilkite karštą pieną. Padažą supilkite ant suformuotų ežiukų ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos