Publikavimo data: 2024-06-13
Jautienos filė kotletas
Jautienos filė kotletai - nepaprastai skanus patiekalas šventiniam ir kasdieniam stalui. Mėsą reikia pjaustyti iš abiejų pusių, bet ne per stipriai, kad nepažeistumėte kepsnio vientisumo. Kotletai kepami orkaitėje po folija. Būtent folija apsaugo mėsą nuo išdžiūvimo. Dėl to ji būna minkšta ir sultinga. Toks patiekalas puikiai dera su bet kokiu garnyru. Jei jautieną supjaustysite mažesniais gabalėliais, jautienos kotletus galite patiekti kaip šventinio stalo užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite jautieną 1 cm storio griežinėliais skersai pluošto. Kiekvieną gabalėlį gerai apskrudinkite iš abiejų pusių, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Suformuokite kepimui skirtus sluoksnius. Ant augaliniu aliejumi patepto formos dugno išdėliokite svogūnus, ant jų - kotletus. Aptepkite juos majonezo ir garstyčių padažu.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Ant mėsos sudėkite pomidorus, pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite formą folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Nuimkite foliją nuo kepimo formos ir įdėkite į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos