Publikavimo data: 2024-09-17
Jautienos guliašas su padažu
Yra daugybė jautienos guliašo gaminimo variantų. Pagrindinis ingredientas, be abejo, yra jautiena, tačiau kiti ingredientai skiriasi ir atitinkamai keičia patiekalo skonį. Noriu jums pasiūlyti savo šio patiekalo interpretaciją. Šio guliašo ypatumas yra tas, kad daržovės supjaustomos taip, kad verdant jos virsta tirštu padažu. Šiam patiekalui naudojau jau supjaustytą jautieną, nes iš anksto ruošiu pusgaminius ir vėliau juos užšaldau.
Žingsnis 1
Paruoškite visus receptui reikalingus produktus. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Jautieną supjaustykite mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite griežinėliais supjaustytą jautieną ir kepkite ant stiprios ugnies apie 7-10 minučių, nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Praėjus šiam laikui, į jautieną sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas smulkia tarka ir sudėkite į keptuvę, išmaišykite. Dar apie 5 min. kepkite ant didelės ugnies nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Pagal skonį pasūdykite, įpilkite šiek tiek vandens 50-100 ml, gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 35 minutes. Praėjus troškinimo laikui, paragaukite mėsos, jei ji minkšta ir išvirusi, pereikite prie kito etapo. Jei ne, pailginkite troškinimo laiką, kol mėsa iškeps. Virimo laikas priklauso nuo mėsos kokybės.
Žingsnis 6
Įpilkite kečupo ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 7
Šalia kečupo į keptuvę suberkite kukurūzų krakmolą. Gerai išmaišykite, kad neliktų krakmolo gumuliukų ar gumulėlių.
Žingsnis 8
Įdėkite smulkintą česnaką ir po 3-5 minučių patiekalas bus paruoštas.
Kategorijos