Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos ir šoninės skruostai orkaitėje
Sriuba, kaip žinome, ruošiama iš skysčio ir įvairių ingredientų - mėsos, daržovių, žuvies. Šiais laikais yra apie 150 sriubų rūšių, kurios skirstomos į tūkstančius rūšių. Šiupinys orkaitėje yra vienas iš variantų, kaip pasigaminti populiarų pirmąjį patiekalą, kuris palankiai veikia virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo vėžio. Šči taip pat rekomenduojama vartoti dietos metu - jis skatina svorio metimą neapsunkinant organizmo.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Sudėkite jautienos gabalėlius į puodą ir užpilkite vandeniu. Dėkite mėsą į įkaitintą orkaitę ir palikite 90 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite ingredientus. Šoninę sudėkite į keptuvę ir maišydami kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Į šoninę sudėkite svogūnus ir morkas ir gerai išmaišykite. Palaukite, kol svogūnai taps auksinės spalvos, ir tik tada sudėkite pomidorų pastą. Viską gerai išmaišykite ir palikite troškintis 5 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Ištraukite puodą su mėsa iš orkaitės, sudėkite bulves ir raugintus kopūstus. Tada įdėkite kepsnį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Į mišinį įdėkite lauro lapų ir raudonėlio pipirų. Įdėkite puodą atgal į orkaitę ir palikite 3 valandoms. Tada sudėkite žolelių ir česnakų mišinį, gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu, suvyniokite į rankšluostį ir palikite 30 min. brinkti.
Kategorijos