Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos kepenėlės su baklažanais ir saldžiosiomis paprikomis receptas
Su mėsa viskas paprasta: visi jau turime savo praktinių žinių, kaip ją padaryti skanesnę ir minkštesnę. Su kepenėlėmis šiek tiek sudėtingiau: pirma, kepenų patiekalai turi mažiau gerbėjų nei mėsos patiekalai. Antra, labai svarbu jas tinkamai paruošti, kad jos būtų minkštos ir skanios. Pasistengėme, kad šis receptas padėtų ją paruošti būtent taip.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite, sumaišykite ir palikite 20 minučių. Susmulkinkite česnaką, stambiai sutarkuokite morką, supjaustykite kubeliais papriką ir pusžiedžiais supjaustykite svogūną. Iškepkite kepenėles ir supjaustykite 1,5 cm griežinėliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje su įkaitintu augaliniu aliejumi apkepkite baklažanus, kol taps auksinės spalvos, atskirai pakepinkite svogūnus, paprikas ir morkas.
Žingsnis 3
Pomidorų pastą atskieskite vandeniu, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kepenėles, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Keptuvėje sumaišykite baklažanus, svogūnus, paprikas, morkas, susmulkintą česnaką ir supilkite atskiestą pomidorų pastą. Troškinkite po dangčiu 10 minučių, tada sudėkite kepenis ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Nuimkite patiekalą nuo ugnies ir palikite po dangčiu 15 minučių, tada patiekite.
Kategorijos