Publikavimo data: 2024-06-15
Jautienos kepenėlių blyneliai
Jautienos kepenyse yra daug vitamino B12 ir A. Be to, kepenyse yra daug vario, kuris padeda organizmo ląstelėms tinkamai veikti. Todėl blyneliai su jautienos kepenėlėmis yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje paruoškite blynų tešlą. Pirmiausia įmuškite kiaušinius su druska ir supilkite augalinį aliejų. Išmaišykite ir palaipsniui maišydami suberkite miltus, o tada pieną.
Žingsnis 2
Gautą tešlą supilkite į įkaitintą keptuvę, jos dugną patepkite sviestu. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol susidarys ryškiai auksinė plutelė. Blynų kraštus patepkite sviestu.
Žingsnis 3
Įdarui svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos, sudėkite grybus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis. Tada pasūdykite ir įberkite maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 4
Kepenėles, svogūnus ir grybus sumalkite mėsmale. Ant blynų kraštų dėkite 2 šaukštelius faršo ir suvyniokite į voką. Tada vokelius 5 minutes kepkite ant keptuvės.
Kategorijos