Publikavimo data: 2024-06-12
Jautienos kepenėlių ežiukai
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad gyvūnų kepenys yra antrinis produktas, kuriame kaupiasi kenksmingos medžiagos ir kuris nėra naudingas sveikatai. Tai netiesa. Kepenys yra lengvai virškinamų baltymų ir rekordinio kiekio cinko šaltinis. Todėl tokio maisto tikrai neverta atsisakyti. Yra daugybė receptų su šiuo subproduktu. Pavyzdžiui, maltą mėsą ežio kotletuose galima drąsiai pakeisti jautienos kepenėlėmis ir paruošti labai skanų ir sveiką patiekalą švelniame, aromatingame padaže.
Žingsnis 1
Paruoškite kepenis. Kepenų gabalą įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Virkite 10 minučių. Tada subproduktą sutarkuokite smulkia tarka arba pertrinkite per mėsmalę.
Žingsnis 2
Paruoškite ryžius. Kruopas virkite, kol jos pusiau išvirs, virimo laikas priklauso nuo veislės.
Žingsnis 3
Pasigaminkite maltos mėsos. Sumaišykite kepenis, ryžius, kiaušinį. Per presą išspauskite česnaką. Druska, pipirai.
Žingsnis 4
Paruoškite ežius su jautienos kepenėlėmis. Iš maltos mėsos rankomis padarykite apvalius kotletus. Abi puses pamirkykite miltuose. Kepkite keptuvėje, kol paruduos. Perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 5
Paruoškite padažą. Keptuvėje kepkite svogūnus ir morkas, kol jie taps auksiniai 5-7 minutes. Supilkite 1 valgomąjį šaukštą miltų (30 g), išmaišykite. Sudėkite pomidorų pastą, grietinę. Išmaišykite. Supilkite karštą vandenį. Druska.
Žingsnis 6
Baigkite virti ežiukus su kepenėlėmis. Sudėkite kotletus į padažą, uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
Kategorijos