Publikavimo data: 2024-10-21
Jautienos kepenėlių ir moliūgų blyneliai
Didžiulę naudą jautienos kepenys duoda tiems, kurie jas reguliariai įtraukia į mitybą. Tai maistingas produktas, kuriame gausu vertingų medžiagų, reikalingų mūsų organizmui. Jautienos kepenyse yra labai daug geležies, askorbo rūgšties, folio rūgšties, tiamino ir niacino. Kepenys yra gana universalus produktas, iš jų galima paruošti daugybę patiekalų.
Žingsnis 1
Kepenėles ir moliūgą sumalkite per smulkų mėsmalės sietelį. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir miltų. Nuplaukite ir susmulkinkite prieskonines žoleles ir suberkite į maltą mėsą. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Šaukštu šaukštu berkite maltos mėsos. Apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių. Tada sudėkite jas ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 3
Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite grietinę, česnaką ir smulkintas žoleles. Išmaišykite, kad susimaišytų.
Kategorijos