Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos kepenėlių kepsnys
Jautienos kepenys yra vertingas mėsos produktas, kuriame gausu vitaminų A ir B12. Jautienos kepenys troškinamos, malamos ir kepamos, gali būti kepamos mažais gabalėliais arba kaip ploni kepsneliai. Kad kepant kepenys nebūtų kietos ar sausos, jų neperkepkite - kepsnelius pakanka kepti po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Išankstinis mirkymas piene padės atsikratyti jautienos kepenims būdingo lengvo kartumo.
Žingsnis 1
Kepkite kepenis. Pusę miltų kiekio supilkite į plokščią lėkštę ir sumaišykite su 0,5 šaukštelio druskos ir pipirų. Kepenų gabalėlius išimkite iš pieno ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Kiekvieną kepenų gabalėlį iš visų pusių apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite kepenėlių kepsnelius ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Iškeptus kepsnius perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kepenėlės, įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir gabalėlį sviesto. Maišydami kepkite svogūną, kol jis taps auksinis. Tada į svogūnus supilkite baltąjį vyną, išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos. Kai vynas visiškai išgaruos, į keptuvę suberkite likusius miltus, 0,5 šaukštelio druskos, gerai išmaišykite ir supilkite stiklinę vandens. Išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinkite padažą 7-8 minutes.
Kategorijos