Publikavimo data: 2024-06-22
Jautienos kepenėlių paplotėliai pagal mano pusseserės receptą
Prisimenu, kai buvau vaikas, mama, grįžusi namo iš svečių, entuziastingai pasakodavo, kaip greitai ir sumaniai mano pusseserė iškepė skanius kepenų blynus. Ir tada aš taip pat norėjau pakartoti jo žygdarbį. Paprašiau recepto ir ėmiausi magijos virtuvėje. Nuo to laiko praėjo daug laiko, mes visi tapome suaugę, bet kepenėlių blyneliai vis dar gaminami mūsų šeimose ir džiugina mus savo subtiliu skoniu. Juk vieno ar kito žmogaus perduotas receptas amžinai išliks mūsų atmintyje, primindamas mums apie savo šeimininką.
Žingsnis 1
Jautienos kepenis nuplaukite, nuimkite plėvelę ir sumalkite mėsmale. Sudėkite visus ingredientus: kiaušinį, druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką (susmulkinkite smulkia tarka) ir miltus. Miltus pilkite iš akies, kol susidarys vientisa tirštos grietinės masė. Viską kruopščiai išmaišykite. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, dideliu mediniu šaukštu atsargiai paskleiskite paruoštą masę ir kepkite, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Kategorijos