Publikavimo data: 2024-04-09
Jautienos kepenų kotletai
Pagrindinė kepenėlių kotletų sudedamoji dalis gali būti vištienos, kiaulienos arba jautienos kepenys. Ypač naudingi bus kotletai iš jautienos kepenų, nes jose gausu žmogaus organizmui reikalingų vitaminų ir aminorūgščių. Žingsnis po žingsnio receptas išsamiai papasakos, kaip paruošti skanius ir sveikus pietus, kuriuose išliks visi mėsos subprodukto privalumai. Kaip garnyras prie jautienos kepenėlių kotletų puikiai tinka grikiai arba virtos bulvės.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepenų maltiniams skirtus produktus. Sudėkite kepenis, svogūną ir nuluptą česnaką ir sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Paruoškite maltinukus. Į kepenis įmuškite kiaušinius, majonezą, sodą, manų kruopas, druską ir mėgstamus prieskonius, gerai išmaišykite ir palikite maltinukus 10-15 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi šaukštais pilkite kepenų faršo ir kepkite kotletus po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos