Publikavimo data: 2024-03-29
Jautienos kepsnys su bulvių koše ir svogūnų džemu
Trumpas recepto puslapio aprašymas Jautienos kepsnys su bulvių koše - tai puikūs pilnaverčiai pietūs ar vakarienė. Čia yra sotus garnyras ir sultinga mėsa, pagardinta svogūnų džemu. Patiekalą galite papildyti šviežiomis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Prie kepsnio su bulvių koše puikiai tiks raudonieji vynai. Tokį kvapnų ir skanų patiekalą galima patiekti per šventę, jūsų svečiai jį tikrai įvertins.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvių košę. Supjaustykite bulves ir virkite jas lengvai pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Į virtas bulves supilkite pieną, kiaušinius, druską ir sviestą. Viską sutrinkite ir išmaišykite iki vientisos košės konsistencijos.
Žingsnis 3
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais arba ketvirčiais.
Žingsnis 4
Svieste 5 minutes pakepinkite raudonąjį svogūną. Kai svogūnai pradės leisti sultis ir suminkštės, suberkite cukranendrių cukrų. Išmaišykite ir pakepinkite svogūnus dar 5-7 minutes. Cukrus turėtų ištirpti ir virsti karamele.
Žingsnis 5
Iš jautienos gabalo išpjaukite 2-3 cm storio kepsnį. Jautieną pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite kepsnį. Kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės. Į keptuvę įdėkite sviesto ir sutrintų česnako skiltelių.
Žingsnis 6
Leiskite kepsniui pailsėti 5 minutes. Tada supjaustykite jį griežinėliais. Patiekite kepsnį su bulvių koše ir svogūnų džemu. Patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos