Publikavimo data: 2024-06-13
Jautienos kepsnys
Dažniausiai kotletai gaminami iš kiaulienos arba jautienos filė, nes ją labai patogu supjaustyti lygiomis porcijomis. Lygiai taip pat kotletą galima paruošti iš jau supjaustyto jautienos kepsnio. Jautiena laikoma liesa mėsa, tačiau ji būna įvairių rūšių, priklausomai nuo to, kuo buvo šeriama karvė. Bet kuriuo atveju jautiena yra labai maistinga mėsa, 250 g jautienos pagal maistinę vertę prilygsta 1 litrui pieno.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą mėsai kepti. Į dubenį supilkite miltus, druską ir 3 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus. Išmaišykite, supilkite karštą vandenį ir dar kartą išmaišykite. Išminkykite tešlą, jei reikia, įberkite daugiau miltų. Padalykite tešlą į 4 dalis ir kiekvieną iškočiokite.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Kiekvieną mėsos gabalėlį pasūdykite. Ant iškočioto tešlos gabalėlio dėkite po gabalėlį mėsos, ant mėsos uždėkite svogūnų ir majonezo. Suvyniokite tešlą į voką. Tada kiekvieną kotletą kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug po 10 minučių iš kiekvienos pusės. Dėkite kotletus ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos