Publikavimo data: 2024-05-25
Jautienos kepsnys orkaitėje
Klasikinis angliškas patiekalas yra jautienos kepsnys. Šis patiekalas - tai orkaitėje kepta jautiena. Jautienos kepsnį galima vadinti aukštosios virtuvės patiekalu, nes jis gaminamas iš rinktinės mėsos. Pirmenybė teikiama marmurinei jautienai, tačiau šiam patiekalui gaminti puikiai tinka ir graži nugarinė.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą - sumaišykite druską, pipirus, prieskonines žoleles, augalinį aliejų, o norėdami blizgios plutos, į marinatą galite įpilti šaukštą medaus; smulkiai supjaustykite česnaką. Įtrinkite mėsą marinatu. Mėsą įdarykite česnaku, peiliu padarykite gilius įpjovimus ir palikite marinuotis bent pusvalandį.
Žingsnis 2
Tuomet mėsą tvirtai suriškite maistiniu siūlu, kad gautų formą, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių ant didelės ugnies 1,5-2 minutes, kol apskrus, taip mėsoje užsidarys sultys.
Žingsnis 3
Tada dėkite mėsą į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite ant grotelių su padėklu 15-20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 50 minučių. Išjunkite orkaitę, suvyniokite jautienos kepsnį į foliją ir palikite išjungtoje orkaitėje valandai, kad sultys tolygiai pasiskirstytų viduje.
Kategorijos