Jautienos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Jautienos kepsnys receptas

XVI a. buvo gaminami patiekalai, labai panašūs į šiuolaikinius jautienos kepsnius. Vienintelė problema buvo ta, kad tuomet jautiena buvo prieinama tik pasiturintiems žmonėms. XVIII a. situacija pasikeitė: Anglijoje aktyviai vystėsi galvijininkystė, todėl atsirado galimybė išvesti naujas galvijų veisles. Būtent tuo metu atsirado jautienos kepsnio, patiekiamo sekmadienio pietums su bulvėmis, daržovėmis ir Jorkšyro pudingu, receptas.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kepsnys receptas Žingsnis 1
Išvalykite mėsą nuo gyslų. Atskirkite rozmarino lapelius nuo šakelių. Neluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir paruoškite kepimo indą.

Žingsnis 2

Jautienos kepsnys receptas Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, rozmariną ir česnaką.

Žingsnis 3

Jautienos kepsnys receptas Žingsnis 3
Mėsą kruopščiai aptepkite mišiniu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 4

Jautienos kepsnys receptas Žingsnis 4
Įdėkite marinuotą mėsą į kepimo formą ir 30-35 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Ar mėsa jau paruošta, galite patikrinti specialiu zondu: mėsos viduje turi būti 52 °C temperatūra.

Žingsnis 5

Jautienos kepsnys receptas Žingsnis 5
Išimkite paruoštą mėsą iš orkaitės ir palikite ją šiltoje vietoje 10 minučių. Tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos