Publikavimo data: 2024-02-04
Jautienos kepsnys receptas
XVI a. buvo gaminami patiekalai, labai panašūs į šiuolaikinius jautienos kepsnius. Vienintelė problema buvo ta, kad tuomet jautiena buvo prieinama tik pasiturintiems žmonėms. XVIII a. situacija pasikeitė: Anglijoje aktyviai vystėsi galvijininkystė, todėl atsirado galimybė išvesti naujas galvijų veisles. Būtent tuo metu atsirado jautienos kepsnio, patiekiamo sekmadienio pietums su bulvėmis, daržovėmis ir Jorkšyro pudingu, receptas.
Žingsnis 1
Išvalykite mėsą nuo gyslų. Atskirkite rozmarino lapelius nuo šakelių. Neluptas česnako skilteles sutrinkite peiliu. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C ir paruoškite kepimo indą.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą: sumaišykite sojų padažą, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, rozmariną ir česnaką.
Žingsnis 3
Mėsą kruopščiai aptepkite mišiniu ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Įdėkite marinuotą mėsą į kepimo formą ir 30-35 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 220 °C. Ar mėsa jau paruošta, galite patikrinti specialiu zondu: mėsos viduje turi būti 52 °C temperatūra.
Žingsnis 5
Išimkite paruoštą mėsą iš orkaitės ir palikite ją šiltoje vietoje 10 minučių. Tada supjaustykite griežinėliais ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos