Publikavimo data: 2024-05-12
Kepta jautiena su svogūnais
Žingsnis 1
Aptepkite jautienos gabalą augaliniu aliejumi ir įtrinkite prieskoniais. Pipirų grūdelius galima įspausti į mėsą sveikus arba šiek tiek susmulkinti. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais arba išspauskite per presą ir taip pat paskleiskite ant mėsos. Jautieną sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 min.
Žingsnis 2
Kol jautienos kepsnys kepa, paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi.
Žingsnis 4
Pabarstykite svogūnus cukrumi ir išmaišykite. Leiskite jam šiek tiek ištirpti 1 minutę.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Troškinkite svogūnus, kol balzaminis padažas sutirštės ir karamelizuosis.
Žingsnis 6
Išimkite jautienos kepsnį iš orkaitės, suvyniokite jį į foliją ir leiskite šiek tiek pailsėti. Taip mėsoje išsiskirs sultys ir ji taps skani bei sultinga. Supjaustykite jautienos kepsnį plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Ant jautienos kepsnio sudėkite karamelizuotus svogūnus. Užpilkite lėkštę padažu, pavyzdžiui, kreminiu česnakiniu padažu, ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos