Kepta jautiena su svogūnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Kepta jautiena su svogūnais

Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 1
Aptepkite jautienos gabalą augaliniu aliejumi ir įtrinkite prieskoniais. Pipirų grūdelius galima įspausti į mėsą sveikus arba šiek tiek susmulkinti. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais arba išspauskite per presą ir taip pat paskleiskite ant mėsos. Jautieną sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 min.

Žingsnis 2

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 2
Kol jautienos kepsnys kepa, paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir permatomi.

Žingsnis 4

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 4
Pabarstykite svogūnus cukrumi ir išmaišykite. Leiskite jam šiek tiek ištirpti 1 minutę.

Žingsnis 5

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Troškinkite svogūnus, kol balzaminis padažas sutirštės ir karamelizuosis.

Žingsnis 6

Kepta jautiena su svogūnais Žingsnis 6
Išimkite jautienos kepsnį iš orkaitės, suvyniokite jį į foliją ir leiskite šiek tiek pailsėti. Taip mėsoje išsiskirs sultys ir ji taps skani bei sultinga. Supjaustykite jautienos kepsnį plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Ant jautienos kepsnio sudėkite karamelizuotus svogūnus. Užpilkite lėkštę padažu, pavyzdžiui, kreminiu česnakiniu padažu, ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos