Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinis jautienos kepsnys
Tradicinis angliškas patiekalas - keptas marmurinės jautienos gabalas. Kepta jautiena dėl savo pikantiško skonio labai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Namuose jautienos kepsnys gaminamas iš jautienos nugarinės. Yra įvairių laipsnių jautienos kepsnių - tai priklauso nuo šeimininkės valios.
Žingsnis 1
Iš pradžių sumaišykite druską, pipirus ir česnaką. Tada paimkite mėsą, padarykite įpjovimus, pabarstykite česnaku ir įtrinkite druska bei pipirais. Tada mėsą sudėkite į marinatą. Marinuokite 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite, kol išvirs iki pusės. Marinuotą mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija. Supjaustykite svogūnus žiedais ir sudėkite juos į vidurį. Tada ant svogūnų sudėkite mėsą. Likusį marinatą supilkite į paruoštas bulves ir išspauskite porą skiltelių česnako. Tada šalia mėsos sudėkite bulves ir grybus. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Kategorijos