Klasikinis jautienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinis jautienos kepsnys

Tradicinis angliškas patiekalas - keptas marmurinės jautienos gabalas. Kepta jautiena dėl savo pikantiško skonio labai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Namuose jautienos kepsnys gaminamas iš jautienos nugarinės. Yra įvairių laipsnių jautienos kepsnių - tai priklauso nuo šeimininkės valios.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis jautienos kepsnys Žingsnis 1
Iš pradžių sumaišykite druską, pipirus ir česnaką. Tada paimkite mėsą, padarykite įpjovimus, pabarstykite česnaku ir įtrinkite druska bei pipirais. Tada mėsą sudėkite į marinatą. Marinuokite 40-50 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinis jautienos kepsnys Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir virkite, kol išvirs iki pusės. Marinuotą mėsą apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš visų pusių.

Žingsnis 3

Klasikinis jautienos kepsnys Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite folija. Supjaustykite svogūnus žiedais ir sudėkite juos į vidurį. Tada ant svogūnų sudėkite mėsą. Likusį marinatą supilkite į paruoštas bulves ir išspauskite porą skiltelių česnako. Tada šalia mėsos sudėkite bulves ir grybus. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos