Publikavimo data: 2025-08-17
Jautienos kepsnys puode
Žirniuose troškintas kepsnys su sluoksniuotos tešlos dangčiu - labai skanus ir įspūdingas patiekalas, kuris maloniai nustebins ir namiškius, ir svečius!
Žingsnis 1
Bulves nulupkite, stambiai supjaustykite (per pusę) ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje apkepkite mėsą, supjaustykite dideliais gabalais, perkelkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Svogūnus perpjaukite pusiau, grybus perpjaukite pusiau ir viską pakepinkite tame pačiame aliejuje, įberkite druskos, pipirų, įmeskite rozmarino šakelę, porą šaukštelių miltų, pakepinkite ir užpilkite dviem stiklinėmis vandens. Pašildykite.
Žingsnis 4
Į puodo dugną sudėkite bulves, sumaišytas su mėsa, ant viršaus sudėkite grybus ir svogūnus, užpilkite juos sultiniu iš keptuvės, uždenkite sluoksniuota tešla ir užspauskite kraštus. Kepkite 160-170 laipsnių temperatūros orkaitėje 1,5-2 valandas, jei reikia, pabaigoje temperatūrą padidinkite, kad tešla paruduotų.
Kategorijos