Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos kepsnys su grybų padažu
Skaniausi kepsniai yra iš marmurinės jautienos. Šiuo atveju jautienos kepsniams mėsa imama iš galinės skerdenos dalies, tada mėsa bus gerai iškepta ir kartu išliks minkšta. Jautienos kepsniams nereikia daug prieskonių, tik druskos ir pipirų, tačiau prie kepsnių dažnai patiekiami padažai. Ir daugelį jų, pavyzdžiui, puikų ir aromatingą grietinėlės ir grybų padažą, galima lengvai pasigaminti savo virtuvėje iš paprastų grybų ir neriebios grietinėlės.
Žingsnis 1
Apkepkite mėsą. Jautienos kepsnius iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite mėsą iš abiejų pusių po 6 min. Sudėkite kepsnius į lėkštę ir uždenkite juos folija, kad išliktų šilti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į kepsnių keptuvę įpilkite aliejaus, 6-7 minutes pakepinkite askaloninius česnakus ir česnaką, tada sudėkite grybus. Pabarstykite ingredientus miltais, išmaišykite ir lengvai pakepinkite ant mažiausios ugnies 5-6 minutes. Supilkite jautienos sultinį ir grietinėlę, kruopščiai išmaišykite ir 5 min. troškinkite ant silpnos ugnies. Tada pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir muskato riešutu ir virkite, kol padažas sutirštės.
Kategorijos