Publikavimo data: 2024-04-28
Jautienos kepsnys su kiaušiniu.
Norėdami paruošti jautienos kepsnį su kiaušiniu, galite imti jau paruoštą maltą jautieną arba patys pasigaminti maltos jautienos iš jautienos galvos, nugaros ar šlaunies dalies. Klasikinis keptuvėje kepto jautienos kepsnio su kiaušiniu receptas yra labai populiarus Europos virtuvėje. Jo paruošimo būdas primena mūsų kotletus, tačiau, skirtingai nuo kotletų, į maltą mėsą, išskyrus svogūnus ir prieskonius, nieko daugiau nededama. Su kiaušiniais pjaustytas kepsnys yra sotesnis ir sultingesnis, be to, tinka su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Mėsą ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkintą svogūną sumaišykite su mėsa. Įberkite druskos ir pipirų. Mėsą gerai išminkykite ir išsukite. Dėkite faršą į šaldytuvą 15-30 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite kepsnius. Iš 2-3 valgomųjų šaukštų maltos mėsos padarykite rutuliuką. Lengvai paspauskite jį peilio nugarėle, kad būtų maždaug 1,5 cm storio. Suformuokite apvalų kepsnį. Kepkite kepsnius po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaušinienę. Kiaušinius apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus. Trynys turi likti sveikas ir skystas.
Kategorijos