Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos kepsnys su spanguolių padažu
Skanus kepsnys ruošiamas iš jautienos, kurios spalva yra natūraliai raudona ir tamsiai raudona. Paprastai kepimui ant grotelių naudojami ploni ir stori kraštai, daug rečiau kepsniai kepami iš vidutinio kietumo klubo dalies. Steikui galite naudoti paruoštus mėsos prieskonius arba juos sumaišyti patys. Jautienai puikiai tinka imbieras ir raudonėlis. Paprikos, pipirų, garstyčių, baziliko, česnako ir kmynų mišinys gali būti universalus mėsos prieskonis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Išspauskite 100 g spanguolių sultis sulčiaspaude arba blenderiu. Tada perkoškite per sūrmaišį, kad pašalintumėte odeles ir kitas uogų daleles. Sumaišykite spanguolių sultis su druska ir mėsos prieskoniais. Užpilkite marinatu jautienos kepsnius ir palikite šaldytuve 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Likusias spanguoles, medų, pusę tarkuoto imbiero, cinamoną ir citrinos sultis sudėkite į trintuvą. Įdėkite česnako skilteles. Viską suplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite mišinį į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite marinuotus kepsnius, išdėliotus vienas nuo kito. Kepkite ne ilgiau kaip 3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepkite ir kepsnių kraštus po 10 sekundžių, pakeldami kepsnius kepimo žnyplėmis. Kai kepsnys iškeps, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, likusį tarkuotą imbierą ir uždenkite dangčiu. Kepkite dar 2-3 minutes.
Kategorijos