Jautienos kepsnys su spanguolių padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jautienos kepsnys su spanguolių padažu

Skanus kepsnys ruošiamas iš jautienos, kurios spalva yra natūraliai raudona ir tamsiai raudona. Paprastai kepimui ant grotelių naudojami ploni ir stori kraštai, daug rečiau kepsniai kepami iš vidutinio kietumo klubo dalies. Steikui galite naudoti paruoštus mėsos prieskonius arba juos sumaišyti patys. Jautienai puikiai tinka imbieras ir raudonėlis. Paprikos, pipirų, garstyčių, baziliko, česnako ir kmynų mišinys gali būti universalus mėsos prieskonis.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kepsnys su spanguolių padažu Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Išspauskite 100 g spanguolių sultis sulčiaspaude arba blenderiu. Tada perkoškite per sūrmaišį, kad pašalintumėte odeles ir kitas uogų daleles. Sumaišykite spanguolių sultis su druska ir mėsos prieskoniais. Užpilkite marinatu jautienos kepsnius ir palikite šaldytuve 60 minučių.

Žingsnis 2

Jautienos kepsnys su spanguolių padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Likusias spanguoles, medų, pusę tarkuoto imbiero, cinamoną ir citrinos sultis sudėkite į trintuvą. Įdėkite česnako skilteles. Viską suplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite mišinį į puodą ir virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Žingsnis 3

Jautienos kepsnys su spanguolių padažu Žingsnis 3
Apkepkite kepsnius. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, supilkite augalinį aliejų ir sudėkite marinuotus kepsnius, išdėliotus vienas nuo kito. Kepkite ne ilgiau kaip 3 minutes iš kiekvienos pusės. Kepkite ir kepsnių kraštus po 10 sekundžių, pakeldami kepsnius kepimo žnyplėmis. Kai kepsnys iškeps, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, likusį tarkuotą imbierą ir uždenkite dangčiu. Kepkite dar 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos