Jautienos kepsnys su vyno padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Jautienos kepsnys su vyno padažu

Anglijoje jautiena laikoma nacionaline mėsa, iš kurios gaminamas vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - jautienos kepsnys. Kitaip tariant, tai kepta arba troškinta jautiena. Patiekalas gali būti gaminamas iš skirtingų skerdenos dalių. Svarbiausia, kad mėsa nebūtų užšaldyta. Idealus variantas - galinė kumpio dalis. Lėtai kepant mėsa būna labai minkšta ir sodraus skonio. O kad patiekalo skonis taptų dar išraiškingesnis, verta jautienos kepsnį ruošti su vyno padažu.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
4 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kepsnys su vyno padažu Žingsnis 1
Paruoškite jautieną. Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, patepkite alyvuogių aliejumi ir suriškite virvele. Storasienėje keptuvėje ant stiprios ugnies kepkite mėsą, kol paruduos. Perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Išimkite mėsą iš orkaitės ir 10 minučių uždengę folija palaikykite.

Žingsnis 2

Jautienos kepsnys su vyno padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ant vidutinės ugnies užvirinkite vyną. Sumažinkite ugnį ir išgarinkite ¾ vyno. Supilkite demi-glace padažą, įberkite garstyčių. Virkite ant viryklės 3-5 minutes, kol padažas sutirštės.

Žingsnis 3

Jautienos kepsnys su vyno padažu Žingsnis 3
Paruoškite jautienos kepsnį su vyno padažu. Supjaustykite mėsą riekelėmis, užpilkite padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos