Publikavimo data: 2024-06-08
Jautienos kepsnys su vyno padažu
Anglijoje jautiena laikoma nacionaline mėsa, iš kurios gaminamas vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - jautienos kepsnys. Kitaip tariant, tai kepta arba troškinta jautiena. Patiekalas gali būti gaminamas iš skirtingų skerdenos dalių. Svarbiausia, kad mėsa nebūtų užšaldyta. Idealus variantas - galinė kumpio dalis. Lėtai kepant mėsa būna labai minkšta ir sodraus skonio. O kad patiekalo skonis taptų dar išraiškingesnis, verta jautienos kepsnį ruošti su vyno padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite jautieną. Mėsą pasūdykite ir papipirinkite, patepkite alyvuogių aliejumi ir suriškite virvele. Storasienėje keptuvėje ant stiprios ugnies kepkite mėsą, kol paruduos. Perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Išimkite mėsą iš orkaitės ir 10 minučių uždengę folija palaikykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Ant vidutinės ugnies užvirinkite vyną. Sumažinkite ugnį ir išgarinkite ¾ vyno. Supilkite demi-glace padažą, įberkite garstyčių. Virkite ant viryklės 3-5 minutes, kol padažas sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite jautienos kepsnį su vyno padažu. Supjaustykite mėsą riekelėmis, užpilkite padažu.
Kategorijos