Publikavimo data: 2024-04-09
Jautienos kotletai
Sultingi jautienos kotletai yra vienas mėgstamiausių mėsos patiekalų tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Dažniausiai naminiai jautienos kotletai kepami keptuvėje iš maltos jautienos, įmaišant kiaušinių ir miltų. Tačiau nedaugelis žino, kad pastarąjį ingredientą galima pakeisti manų kruopomis. Taigi kotletai bus mažiau kaloringi, minkšti ir skanūs.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, sudėkite bulvių ir svogūnų mišinį, suberkite prieskonius, druską, tolygiai pabarstykite manų kruopomis. Kruopščiai išminkykite rankomis.
Žingsnis 2
Suformuokite kotletus. Suformuokite ovalius arba apvalius kotletus ir sudėkite juos į keptuvę.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus. Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Tada užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų kotletų vidurį, ir troškinkite apie 10 minučių.
Kategorijos