Jautienos kotletas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Jautienos kotletas

Pagal šį receptą galima paruošti sultingą, sodraus skonio ir aromato jautienos kepsnį. Tačiau tik tuo atveju, jei griežtai laikysitės visų rekomendacijų. Kad keptuvėje būtų galima kepti minkštus kotletus, paimkite atšaldytą jautienos nugarinę. Tai ne šiaip filė, o raumuo iš vidinės stuburo pusės, kuris gyvulio gyvenimo eigoje praktiškai neapkraunamas, lieka minkštas. Pjaustydami būtinai pašalinkite plėves ir venas, filė pjaukite skersai skaidulų.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
218 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Jautienos kotletas Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos filė iš abiejų pusių pamirkykite manų kruopose ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Žingsnis 2

Jautienos kotletas Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinį, pipirus, druską ir garstyčias.

Žingsnis 3

Jautienos kotletas Žingsnis 3
Paruoškite jautienos kotletus. Mėsą dar kartą pamerkite į manų kruopas, o tada į tešlą. Dėkite ant įkaitintos keptuvės ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol mėsa iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos