Publikavimo data: 2024-06-13
Jautienos kotletas
Pagal šį receptą galima paruošti sultingą, sodraus skonio ir aromato jautienos kepsnį. Tačiau tik tuo atveju, jei griežtai laikysitės visų rekomendacijų. Kad keptuvėje būtų galima kepti minkštus kotletus, paimkite atšaldytą jautienos nugarinę. Tai ne šiaip filė, o raumuo iš vidinės stuburo pusės, kuris gyvulio gyvenimo eigoje praktiškai neapkraunamas, lieka minkštas. Pjaustydami būtinai pašalinkite plėves ir venas, filė pjaukite skersai skaidulų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Jautienos filė iš abiejų pusių pamirkykite manų kruopose ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sumaišykite kiaušinį, pipirus, druską ir garstyčias.
Žingsnis 3
Paruoškite jautienos kotletus. Mėsą dar kartą pamerkite į manų kruopas, o tada į tešlą. Dėkite ant įkaitintos keptuvės ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol mėsa iškeps.
Kategorijos